KIVO honden en kattenvoeding

Geplaatst op door

KIVO produceert vers vlees voor de hond. Sinds een aantal jaren zit er ook vers vlees voor de kat in het assortiment. Naast vers vlees produceert het ook een grote collectie droogvoer, op maat gemaakt voor elke soort hond of kat.

Iedere honden- en kattenliefhebber ziet graag zijn huisdier in een goede conditie. Dat hoeft niet voor elk huisdier hetzelfde te betekenen. Dit is een ruim begrip en daarom verschilt de voedingswijze om die conditie te bereiken heel erg. Voegen we daar aan toe dat honden en katten een sterk verschil kunnen vertonen qua temperament, voedselopname en eetlust, dan blijkt dat het zeer moeilijk is om algemene normen van voeding vast te stellen. Bij veel fokkers is het bewezen een kwaliteitsproduct te zijn. Veel wedstrijdhonden met kampioenstitels krijgen het gevoerd en ook talloze huishonden verkeren in blakende gezondheid.

Vers vlees voor hond of kat                                                                                                                        

In de kern is iedere hond of kat een carnivoor. Van nature horen ze daarom de voedingsstoffen binnen te krijgen die in vers vlees zitten. Honden en katten zijn dan wel huisdieren, maar het spijsverteringskanaal is nog steeds aangepast op het eten van vers vlees en rauw vlees. Een aantal voordelen van het voederen van vers vlees:

– De ontlasting wordt tot 40% vermindert. Dit komt omdat er in vers vlees geen geur, kleur en smaakstoffen zitten. In sommige brokken zitten stoffen waar de hond of kat niets mee kan. Deze verlaten meteen weer het lichaam waardoor de ontlasting meer wordt. De voedingstoffen van vers vlees worden allemaal benut, daardoor wordt de ontlasting automatisch minder wordt.

– Klachten nemen met 60% af. Klachten zoals darmklachten, huidklachten of allergieën worden direct vermindert als u vers vlees voedert.

– De eetlust van uw hond of kat neemt toe.

– De weerstand verhoogt.

– Sterkere maag en darmflora.

– Mooiere vacht, betere huid, minder verharing, de hond of kat stinkt minder.

– Schoner gebit. Doordat er in sommige droogvoeders zetmeel zit blijft dit achter op het gebit en uiteindelijk vormt dit tandplak.

– De kosten gaan uiteindelijk naar beneden doordat u nauwelijks kosten heeft aan de dierenarts.

Droogvoer voor hond of kat

Er zijn toch mensen die niet graag vers vlees willen voeren. Daarvoor hebben ze een perfecte droogvoeding ontwikkelt. De droogvoeder- lijn bevat een hoog percentage vlees en is daarom een zeer goed alternatief.

Webwinkel natuurlijke diervoeding bestellen